Gruijthuijsen Fysiotherapie

PRAKTIJK WEERT CENTRUM / KEENT

0495-536786

PRAKTIJK WEERT GROENEWOUD

0495-532014

PRAKTIJK STRAMPROY

0495-566233

McKenzie therapie

Samen werken aan herstel

McKenzie therapie

De Mechanische Diagnose en Therapie voor aspecifieke rugklachten is in de jaren vijftig ontwikkeld door Robin McKenzie, een fysiotherapeut uit Nieuw-Zeeland.
Het blijkt dat voor tachtig procent van de aspecifieke rug-en nekklachten geen duidelijke oorzaak aan te geven is.
Dit feit leidt heden ten dage tot grote verwarring in de medische wereld. Men is naarstig op zoek naar verklaringen van een van de meest frequent voorkomende aandoeningen in de westerse wereld. Het zijn deze aspecifieke rug-en nekklachten waar het McKenzie-concept zich mee bezig houdt.

Bij McKenzie therapie wordt aan de hand van een uitgebreid bewegingsonderzoek een duidelijk beeld geschetst van de mechanische klacht. Deze therapie heeft als doel om klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen, maar er ook voor te zorgen dat deze in de toekomst zo min mogelijk terugkeren.

Voor welke klachten kan McKenzie therapie gebruikt worden?

McKenzie therapie is een effectieve behandelmethode voor mensen met lage rug-, nek- en schouderklachten. McKenzie therapie is daarom voornamelijk effectief bij klachten die gerelateerd zijn aan de wervelkolom.

 

Voor wie is het en wat kan je verwachten?

De McKenzie therapie is geschikt voor iedereen met lage rug-, schouder- of nekklachten en mogelijke uitstralende pijn naar de armen of benen. De fysiotherapeut zal oefeningen opstellen die vervolgens thuis op frequente basis uitgevoerd dienen te worden. De fysiotherapeut zal hierbij vertellen hoe vaak en wanneer deze oefeningen het beste uitgevoerd kunnen worden.

Wat doen we bij de McKenzie therapie?

Doel van deze benaderingswijze is de patient onafhankelijk van therapie en therapeut te maken en de kans op recidive aanzienlijk te verkleinen.

De zelfwerkzaamheid van de patiënt staat hierbij centraal.
De McKenzie-therapie is grotendeels “hands-off” voor de therapeut. Slechts indien de patiënt het niet meer alleen kan, zal de therapeut gerichte technieken gebruiken.

Wordt McKenzie therapie vergoed door uw zorgverzekering?

Onze praktijk heeft met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten. Indien u verzekerd bent voor fysiotherapie worden de behandelingen rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar ingediend.
Alle zorgverzekeraars hebben diverse aanvullende pakketten voor fysiotherapie. Kijkt u goed naar de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Indien uw behandelingen niet voor vergoeding in aanmerking komen dient u de fysiotherapie zelf te betalen.
Sommige behandelingen fysiotherapie worden uit uw basisverzekering vergoedt, andere uit uw aanvullende verzekering.

Indien u vragen hierover heeft beantwoorden wij deze graag voor u.

Klachten? Vrijblijvend Fysio e-Consult

Fysiofitness

Wilt u uw lichamelijke conditie verbeteren onder begeleiding van een gespecialiseerd therapeut?