Gruijthuijsen Fysiotherapie

PRAKTIJK WEERT CENTRUM / KEENT

0495-536786

PRAKTIJK WEERT GROENEWOUD

0495-532014

PRAKTIJK STRAMPROY

0495-566233

Mulligan concept

Samen werken aan herstel

Mulligan concept

Bij het Mulligan Concept wordt er vanuit gegaan dat pijn en of een bewegingsbeperking in een gewricht veroorzaakt wordt door een vaak minimale positiefout in het desbetreffende gewricht. Door deze positiefout te herstellen door het gewricht in de juiste stand te plaatsen en vervolgens actief te bewegen in de problematische richting, kan er vaak meteen weer pijnvrij worden bewogen over het gehele bewegingstraject.

Mulligan gaat uit van drie principes:

  • de technieken zijn 100% pijnvrij
  • er is meteen resultaat zichtbaar/ voelbaar
  • het resultaat is langdurig aanwezig

Als een van deze drie niet aanwezig is, is Mulligan waarschijnlijk niet de beste manier van behandelen voor de betreffende patiënt.

Wanneer biedt het Mulligan concept uitkomst?

Het Mulligan concept is in brede zin geschikt voor klachten aan het bewegingsapparaat.
Daarbij kunt u denken aan klachten aan de knie, enkel, heup, schouder, rug, arm, pols en hand waarbij er meestal op röntgenfoto’s of scans weinig is te zien. Bij het bewegen ervaart u echter wel degelijk pijn. Indien een gewricht niet goed spoort of afgesteld is, is er met de Mulligan methode veel en snel resultaat te behalen.

Het verschil met gangbare manuele therapie is dat bij het Mulligan Concept van de patiënt actieve bewegingen gevraagd worden, terwijl de therapeut het gewricht in een pijnvrije uitgangshouding houdt.

Wordt Mulligan therapie vergoed door uw zorgverzekering?

Onze praktijk heeft met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten. Indien u verzekerd bent voor fysiotherapie worden de behandelingen rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar ingediend.
Alle zorgverzekeraars hebben diverse aanvullende pakketten voor fysiotherapie. Kijkt u goed naar de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Indien uw behandelingen niet voor vergoeding in aanmerking komen dient u de fysiotherapie zelf te betalen.
Sommige behandelingen fysiotherapie worden uit uw basisverzekering vergoedt, andere uit uw aanvullende verzekering.

Indien u vragen hierover heeft beantwoorden wij deze graag voor u.

Klachten? Vrijblijvend Fysio e-Consult

Fysiofitness

Wilt u uw lichamelijke conditie verbeteren onder begeleiding van een gespecialiseerd therapeut?