Gruijthuijsen Fysiotherapie

PRAKTIJK WEERT CENTRUM / KEENT

0495-536786

PRAKTIJK WEERT GROENEWOUD

0495-532014

PRAKTIJK STRAMPROY

0495-566233

Medische trainingstherapie

Samen werken aan herstel

Medische trainingstherapie

Deze therapievorm is zeer geschikt voor preventie, therapie en bij revalidatie training. De medische trainingstherapie is m.n. geschikt om een teveel aan beweging te stabiliseren.

De sleutel tot succes bij stabiliseren is het doelgericht trainen van de juiste spieren.
Daarbij wordt de sturing van de bewegingspatronen verbeterd en neemt de belastbaarheid van het gewricht- en spierstelsel structureel toe. Daarnaast wordt, indien nodig, de algemene belastbaarheid getraind middels conditietraining.

Wat is het doel?

Het einddoel is een optimaal functieherstel, waarbij het activiteitenniveau vergroot wordt.
Goed functioneren is mogelijk als er een evenwicht is tussen de belastbaarheid en de dagelijkse belasting van de patiënt. Met de medische trainingstherapie kunnen klachten die te maken hebben met houding en beweging en de eventuele beperkingen daarvan worden verholpen.
De effectiviteit van deze benadering is o.a. aangetoond bij patiënten met chronische lage rugpijn.

Hoe wordt de therapie toegepast ?

De training is gericht op de uitgangspunten en doelstellingen van de individuele deelnemer. De functiegerichte training wordt toegepast met en zonder hulp van toestellen en trekapparaten.
De medische trainingstherapie staat onder supervisie van een fysiotherapeut. Door de deskundige begeleiding is de kans op overbelasting of blessures gering.

Op verantwoorde wijze wordt gewerkt aan het functieherstel.
Tevens kan een oefenprogramma voor thuis worden opgebouwd om de zelfredzaamheid te bevorderen en om een herhaling van klachten te voorkomen.

Wordt Medische trainingstherapie vergoed door uw zorgverzekering?

De medische trainingstherapie wordt onder bepaalde voorwaarden vergoed door de zorgverzekeraars. Het blijft verstandig u te laten informeren over uw eigen verzekering en de omschreven polisvoorwaarden.

Klachten? Vrijblijvend Fysio e-Consult